x تبلیغات
لوازم ساختمانی و بتن

خواص آجر

  آجرها یکی از مصالح ساختمانی قدیمی هسند که با گذشت زمان و پیشرفت فناوری‌های ساخت ساختمان هنوز در دنیای ساخت ساختمان کاربرد دارد هر چند که کاربرد آن تا در خیلی از موارد تغییر کرده و مصالح دیگر جایگزین آن شده‌اند.

آجر‌ها در انواع متفاوتی تولید می‌شوند، از اصلی‌ترین تفاوت های آن‌ها در خواص، اندازه، وزن، شکل و غیره است. در این مقاله به خواص آجر پرداختیم تا شناخت‌تان از آن کامل‌تر باشد و بتوانید تشخیص دهید که این محصول در چه مراحلی از ساخت‌وسازه بدردتان می‌خورد.
انواع خواص‌های آجر
خواص آجر را می‌توان به راحتی در چهار عنوان زیر مورد بحث قرار داد: خواص فیزیکی، مکانیکی، حرارتی و دوام.
خواص فیزیکی آجر
خواص آجر را اگر بخواهیم از نظر فیزیکی بررسی کنیم. می‌توان آن را شامل شکل، اندازه، رنگ و تراکم آجر می‌شود.

در صورت نیاز به الیاف دو سر قلاب کلیک کنید.

شکل
شکل استاندارد یک آجر ایده آل واقعا مستطیلی است. دارای لبه های مشخص و تیز است. سطح آجرها منظم و یکدست است.
با این حال، آجرهای مقاصد خاص ممکن است بریده شوند یا به اشکال مختلف دیگر ساخته شوند. اینها به طور کلی اصلاحات اشکال مستطیلی هستند.

اندازه
اندازه آجر مورد استفاده در ساخت و ساز از کشوری به کشور دیگر و از مکانی به مکان دیگر در همان کشور متفاوت است. در هند، اندازه استاندارد توصیه شده برای یک آجر ایده آل ۱۹*۹*۹ سانتی متر است که با درز ملات ابعاد توری ۲۰*۱۰*۱۰ سانتی متر را می دهد.
این ابعاد در دست زدن و تخمین کمیت بسیار مناسب هستند. پانصد آجر از این دست برای تکمیل سنگ تراشی ۱ مترمکعبی آجر مورد نیاز خواهد بود.

رنگ
رایج ترین رنگ آجرهای ساختمانی در کلاس قرمز قرار می گیرد. ممکن است از قرمز تیره تا قرمز روشن تا گاومیش و بنفش متفاوت باشد.
سایه‌های بسیار تیره قرمز روی آجرهای سوخته نشان می‌دهد در حالی که رنگ زرد اغلب نشان‌دهنده زیرسوختگی است.

تراکم
یکی دیگر از خواص آجر از نظر فیزیکی، چگالی آجر یا وزن در واحد حجم بیشتر به نوع خاک رس مورد استفاده و روش قالب گیری آجر (نرم گل، گل سفت، پرس سخت و غیره) بستگی دارد.
در مورد آجرهای استاندارد، چگالی از ۱۶۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب تا ۱۹۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب متغیر است.

خواص آجر مکانیکی
در خواص مکانیکی آجر، مقاومت فشاری و مقاومت خمشی گنجانده شده است.

مقاومت فشاری آجر
یکی از مهمترین خواص آجر به ویژه زمانی که در دیوارهای باربر استفاده می شود. مقاومت فشاری آجر به ترکیب خاک رس و درجه سوختن بستگی دارد. ممکن است از ۳۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع تا بیش از ۲۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع در هند متغیر باشد.
تحت I.S.S مشخص شده است. قوانینی که یک آجر ساختمانی معمولی باید دارای حداقل مقاومت فشاری 35 کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.
آجرهای درجه یک و ۲ باید به ترتیب دارای مقاومت فشاری کمتر از ۷۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و ۱۴۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشند.
استحکام خمشی
آجر اغلب در شرایطی استفاده می شود که بارهای خمشی در ساختمان امکان پذیر است. به این ترتیب، آنها باید از استحکام کافی در برابر بارهای عرضی برخوردار باشند.
مشخص شده است که مقاومت خمشی آجر ساختمانی معمولی نباید کمتر از ۱۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد. آجرهای بهترین درجه اغلب دارای مقاومت خمشی بیش از ۲۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع هستند. به طور مشابه، لازم است که یک آجر ساختمانی خوب دارای مقاومت برشی ۵۰-۷۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.

خواص حرارتی آجرهای ساختمانی
آجرهای ایده آل علاوه بر سخت و مستحکم بودن، باید عایق مناسبی در برابر گرما، سرما و صدا نیز داشته باشند. رسانایی گرما و صوت آجرها با چگالی و تخلخل آنها بسیار متفاوت است.
آجرهای بسیار متراکم و سنگین گرما و صدا را با سرعت بیشتری هدایت می کنند. بنابراین، آنها کیفیت عایق حرارتی و صوتی (صوت) ضعیفی دارند. به همین دلیل آجرها باید طوری طراحی شوند که سبک و مستحکم بوده و عایق مناسبی داشته باشند.
دوام
از جمله خواص آجرها دوام آن‌ها است، حداکثر زمانی است که در هنگام استفاده در ساخت و ساز، بدون تغییر و استحکام باقی می مانند. تجربه نشان داده است که آجرهایی که به درستی ساخته شده اند از بادوام ترین مصالح ساختمانی ساخته شده توسط انسان هستند. عمر آنها را می توان صدها سال حساب کرد. دوام آجر به عواملی مانند: ارزش جذب، مقاومت در برابر یخ زدگی و شکوفایی بستگی دارد.

ارزش جذب
از دیگر خواص آجر مربوط به تخلخل آن است. تخلخل واقعی به عنوان نسبت حجم منافذ به حجم ناخالص نمونه ماده تعریف می شود. تخلخل ظاهری که اغلب مقدار جذب یا به سادگی جذب نامیده می شود، مقدار آب جذب شده توسط نمونه (آجر) است. این بر حسب درصد وزن خشک نمونه بیان می شود.

مقاومت در برابر سرما
حجم آب در هنگام انجماد حدود ۱۰% منبسط می شود و فشاری در حدود ۱۴۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع وارد می کند. هنگامی که آجر در آب و هوای سرد استفاده می شود، پوسیدگی آنها به دلیل این پدیده “عمل یخبندان” ممکن است یک فرآیند معمول باشد. این امر مخصوصاً به این دلیل است که آجرها مواد کاملاً متخلخل هستند (تخلخل ظاهری = ۲۰-۲۵٪). بنابراین ضروری است که آجرها در این مناطق باید به درستی از باران محافظت شوند تا جذب به حداقل برسد.

گلدهی
این یک فرآیند متداول تغییر شکل و زوال آجر در آب و هوای گرم و مرطوب است.سطح آجر با تکه های نمکی به رنگ سفید یا خاکستری پوشیده می شود. این نمک ها در خاک رس آجری اصلی وجود دارند. وقتی آب باران به داخل آجرها نفوذ می کند، نمک ها به راحتی حل می شوند. پس از بارندگی، تبخیر شروع می شود. نمک ها همراه با آب بیرون می روند و لایه های نازکی را روی سطح آجرها تشکیل می دهند.
نمک هایی که معمولاً در طی گلدهی رسوب می کنند عبارتند از: سولفات های کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم، به همین دلیل است که هنگام آزمایش ترکیب شیمیایی خاک رس برای تولید آجر باید تأکید زیادی شود.

جمع بندی
دارای شکل مستطیل، سطح منظم و ظاهر قرمز رنگ باشد.
باید در اندازه به ابعاد مشخص شده (19 x 9 x 9 سانتی متر) تایید شود.
باید به درستی سوزانده شود. این را می توان با نگه داشتن آزادانه دو آجر، یکی در هر دست، و زدن آنها مشخص کرد.
صدای فلزی تند نشان دهنده سوختن خوب است در حالی که ضربات آرام نشان دهنده سوختن ناقص است.

یک آجر ساختمانی خوب نباید بیش از ۲۰ درصد وزن خشک خود آب جذب کند. جذب در هر صورت نباید بیش از ۲۵ درصد باشد.
یک آجر ساختمانی خوب باید دارای مقاومت فشاری لازم باشد که در هیچ موردی نباید کمتر از ۳۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.
یک آزمایش خشن برای استحکام آجر این است که اجازه دهید آزادانه از ارتفاع حدود یک متری روی یک کف سخت سقوط کند. نباید بشکند.

آجر باید به اندازه ای سفت باشد که با ناخن انگشت خراشیده نشود.
یک آجر خوب از طریق بدنه خود رنگ و ساختار یکنواختی دارد. این را می توان با برداشتن آجر از زمین و شکستن آن به دو قسمت بررسی کرد.
سطح شکسته در هر دو نیمه باید ظاهر و ساختار یکسانی داشته باشد.

منبع:سیوان لند

کلینکر چیست؟ انواع کلینکر و نحوه تولید سیمان با کلینکر

  کلینکر، ماده اصلی در تولید سیمان است و از حرارت دادن سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات، که همان عنصر تشکیل‌دهنده‌ی خاک رس است، به‌دست می‌آید. با ترکیب خشک یا تر کلینکر، می‌توان سیمان تولید کرد. در ادامه این مقاله به معرفی کامل کلینکر، مواد تشکیل‌دهنده آن، انواع آن و معرفی کارخانه‌های تولید کلینکر در ایران خواهیم پرداخت.


در صورت نیاز به الیاف ماکروسنتتیک کلیک کنید.

کلینکر چیست؟
کلینکر یا تفاله‌ی کوره، ماده اصلی در ساخت سیمان است. به این دلیل به آن تفاله‌ی کوره می‌گویند که از حرارات دادن (۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد) به سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات (خاک رس) در کوره به دست می آید. دانه‌های کلینکر به دست آمده قطری حدود ۳ تا ۲۵ میلی‌متر دارند و به رنگ خاکستری هستند.
کلینکر با سیمان تفاوت دارد و در اصل جزو مواد اولیه‌ی تولید آن به شمار می‌رود. بسیاری از کارخانجات سیمان که خودشان توانایی تولید کلینکر را ندارند، آن را از دیگر کارخانه‌ها خریداری می‌کنند. تولید این ماده آلودگی‌های زیست‌محیطی زیادی با خود دارد و به همین دلیل هم بسیار از کشورها ترجیح می‌دهند آن را به صورت آماده از دیگر کشورها خریداری کنند. ایران جزو بزرگ‌ترین صادرکنندگان کلینکر در خاورمیانه به شمار می‌روند.

تولید سیمان با کلینکر

به طور کلی برای تولید سیمان با استفاده از کلینکر می‌توان از دو روش خشک و تر استفاده کرد که در روش تر، مواد اولیه‌ی تولید سیمان (شامل کلینکر) را در آب با هم مخلوط و سپس آسیاب می‌کنند. در روش خشک نیز، این مواد را بدون آب با هم مخلوط و آسیاب می‌کنند. برای تولید سیمان، کلینکر به تنهایی کافی نیست و برای این که سیمان ما خواص فیزیکی و شیمیایی لازم را داشته باشد، باید مواد دیگری هم به آن اضافه شود.
گچ، بعد از کلینکر یکی از مواد اصلی است که در تولید سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اضافه کردن گچ به ترکیبات سیمان، باعث افزایش مقاومت فشاری آن می‌شود و از چسبیدن ترکیبات به جداره‌ی آسیاب جلوگیری می‌کند. تری اتانول آمین، از دیگر مواد است که به ترکیبات سیمان اضافه می‌شود. مقدار آن ۰.۱% وزنی ترکیبات سیمان است و از گلوله شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.
از دیگر مواردی که علاوه بر کلینکر، گچ و تری اتانول آمین در ترکیبات سیمان یافت می‌شود، می‌توان به اتیل گلیکول، اسید اولئیک و دودسیل بنزن سولفونات اشاره کرد. یکی از رایج‌ترین انواع سیمانی که با کلینکر تولید می‌شود، سیمان پرتلند است. اما با اضافه کردن سایر افزودنی‌های شیمیایی به ترکیبات سیمان، می‌توان انواع دیگر آن را نیز به دست آورد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

سیمان سرباره کوره بلند دانه‌بندی شده
سیمان پوزولانی
سیمان دوده سیلیسی
ترکیبات کلینکر
گفتیم که کلینکر از سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات به دست می‌آید. اما برای این که بتوانیم دیدگاه دقیق‌تری به ترکیبات موجود در آن داشته باشیم، می‌توانیم کلینکر را از منظر کانی‌شناسی و بر اساس ترکیبات شیمیایی و معدنی موجود در آن بررسی کنیم. برای شناسایی ترکیبات معدنی، از میکروسکوپ پتروگرافی و آنالیز پراش اشعه ایکس استفاده می‌کنند؛ که آزمایشات انجام شده، ترکیبات معدنی زیر را در کلینکر نشان می‌دهند:

تری کلسیم سیلیکات (آلیت): حدود ۶۵%
دی کلسیم سیلیکات (بلیت): حدود ۱۵%
آلومینو فریت تترا کلسیمی (فریت): حدود ۸%
آلومینات تری کلسیم (آلومینات): حدود ۷%
درصد بسیار کمی از ترکیبات دیگر نیز در کلینکر یافت می‌شود که بر اساس نوع خاک رس و سنگ آهک، متفاوت هستند. برای شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در کلینکر، از دستگاه طف‌سنج فلورسانس اشعه ایکس استفاده می‌کنند که نتایج آن، ترکیبات شیمیایی زیر را در کلینکر نشان می‌دهد:

کلسیم اکسید: حدود ۶۶.۶%
سیلیسیم اکسید: حدود ۲۱.۵%
آلومینیوم اکسید: حدود ۵.۲%
آهن اکسید: حدود ۲.۸%
منیزیم اکسید: حدود ۱%
گوگرد تری اکسید: حدود ۱%
پتاسیم اکسید: حدود ۰.۶%
سدیم اکسید: حدود ۰.۲%
انواع کلینکر
بر اساس درصد ترکیبات مختلف و وجود مواد دیگر در ترکیبات آن، انواع مختلفی از کلینکر وجود دارد. انواع کلینکر عبارتند از:
 

نوع کلینکر ترکیبات  توضیحات
کلینکر مقاوم به سولفات ۷۶% آلیت؛ ۱۶% آلومینو فریت تترا کلسیم؛ ۵% بلیت؛ ۲% آلومینیوم تری کلسیم؛ ۱% اکسید کلسیم آزاد چون در روش‌های دیگر می‌توان به راحتی مقاومت سیمان در برابر سولفات‌هارا افزایش داد، تولید این نوع کلینکر کاهش یافته است
کلینکر با حرارت کم ۵۴% بلیت؛ ۲۹% آلیت؛ ۱۵% آلومینو فریت تترا کلسیم؛ ۲% آلومینات تری کلسیم؛ کمتر از ۱% آهک آزاد چون سیمان تولیدشده با کلینکر معمولی و سرباره کوره بلند دانه‌بندی شده گرمای کمی تولید می‌کنند، این محصول دیگر تولید نمی‌شود
کلینکر سفید ۷۶% آلیت؛ ۱۵% بلیت؛ ۷% تری کلسیم آلومینات؛ ۲% آهک آزاد از این محصول برای تولید سیمان سفید استفاده می‌شود
کلینکر کم قلیایی آلومینای مخلوط خام با ماده دیگری به نام کامپوننت جایگزین می‌‌شود چنین تغییری در ترکیبات کلینکر باعث کاهش اتلاف حرارتی و خاصیت قلیایی می‌شود
کلسیم سولفو آلومینات کلسیم بلایت ترکیبات کلسیمی در این نوع کلینکر کاهش یافته و دمای سوخت آن را کمتر کرده است نوع بسیار جدیدی از کلینکر که مصرف انرژی را ۱۵% و تولید کربن دی اکسید را ۳۰% کاهش می‌دهد


روش تولید کلینکر
برای تولید کلینکر، ابتدا باید سنگ آهک را استخراج کرد که برای این کار سنگ‌های آهک به وسیله دینامیت منفجر می‌شوند. سپس تکه‌های استخراج شده‌ی آن را با دستگاه‌های سنگ شکن به قطعات کوچکتری تبدیل می‌کنند و در آخر آن را پودر می‌کنند. پودر سنگ آهک و خاک رس که یکدست شده‌اند را به همراه مواد دیگر وارد یک کوره‌ی دوار با حرارت بالا می‌کنند.
این مواد تحت تاثیر دمای بسیار بالا شروع به ذوب شدن می‌کنند و ترکیبات آن‌ها شروع به جوش خوردن به یکدیگر می‌کنند. اما زمانی که کوره به حداکثر دمای خود رسید، پیش از اینکه این مواد اولیه به کلی ذوب شوند، به یکباره دمای کوره کاهش پیدا می‌کند. این کاهش دمای ناگهانی باعث ایجاد کلوخه‌های کلینکر می‌شود.
تفاوت کلینکر با سیمان
شاید برخی افراد کلینکر را با سیمان یکی بدانند. اما این رویکرد اشتباه است. کلینکر جزو مواد اصلی در تولید سیمان به شمار می‌رود؛ اما خودش به تنهایی نمی‌تواند خواص مورد انتظار را داشته باشد و برای این که سیمان به دست بیاید، باید مواد دیگری با کلینکر مخلوط شوند که در بالا به آن‌ها اضافه شد. علاوه بر آن، دانه‌های سیمان مانند سنگدانه‌های گردی به قطر ۳ تا ۲۵ میلی‌متر هستند؛ در حالی که سیمان به صورت پودر است.

تولیدکنندگان کلینکر در ایران
بسیاری از کارخانجات فعال در زمینه تولید سیمان در ایران، کلینکر را نیز تولید می‌کنند. به طوری که تقریبا در تمامی استان‌های ایران، این ماده تولید می‌شود. تعدد کارخانه تولید کلینکر در ایران و کیفیت کلینکر تولیدی، باعث شده که کشور ما در میزان صادرات کلینکر جزو کشورهای رده اول باشد. بزرگترین تولید کننده کلینکر ایران، کارخانه سیمان آبیک شناخته می‌شود.
کارخانه‌های زیادی در ایران به تولید و صادرات کلینکر مشغول هستند که در این میان می‌توان به کارخانه سیمان فارس، سیمان اصفهان، سیمان سپاهان، سیمان لامرد، سیمان فیروزکوه، سیمان آباده اشاره کرد. لازم به ذکر است تعداد کارخانجات صادر کننده سیمان و کلینکر در ایران بیش از ۷۰ مورد است.

جمع بندی
کلینکر ماده اصلی در تولید سیمان است و حاصل حرارت دادن سنگ آهک و خاک رس در کوره‌هایی با دمای بسیار بالا است. کلینکرها بر اساس درصد ترکیبات موجود در آن‌ها انواع مختلفی دارند و با استفاده از آن‌هامی‌توان انواع مختلفی از سیمان را نیز تولید کرد که مهم‌ترین آن‌ها، سیمان پرتلند است.کارخانجات تولید کلینکر و سیمان زیادی در ایران وجود دارند و ایران جزو بزرگ‌ترین صادرکنندگان کلینکر به شمار می‌رود.

منبع: سیوان لند

بررسی ویژگی‌های معماری سنتی ایرانی

 با بررسی بناهایی که از معماری سنتی ایرانی بهره برده‌اند متوجه می‌شویم‌ که تمام این بناها از ویژگی‌های مشابهی بهره برده‌اند که می‌توانیم آن‌ها را در این دو مورد خلاصه کنیم: استفاده از نقوش ظریف با طرح‌های ایرانی و توجه به قرینگی در ستون‌ها، اتاق‌ها، برجسته‌کاری‌ها و در یک کلام شمایل کلی بنا. در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی‌های بارز معماری سنتی ایرانی بپردازیم.

معماری سنتی ایرانی
وقتی صحبت از معماری سنتی ایرانی می‌شود در واقع از خانه‌هایی صحبت می‌کنیم که به محض کسب اجازه به وسیله کلون در و ورود از درب چوبی خانه، وارد راهروهای بلند و باریک شده و پس از طی مسافتی وارد حیاط بزرگ خانه می‌شویم که با باغچه‌ای بزرگ و پر درخت، که حوضی زیبا در وسط آن به چشم می‌خورد، زیبایی خود را به رخ می‌کشد. اندرونی فضای خانه معمولاً دارای چندین اتاق تو در تو می‌باشد که با درهای چوبی از یکدیگر جدا شده و شیشه‌های رنگی پنجره‌ها با تابش نور خورشید فضای خانه را گرم‌تر و دلنشین‌تر می‌کند.
 
نقش شیشه‌های رنگی در پنجره‌های خانه‌های سنتی ایرانی
استفاده از شیشه‌های رنگی در در و پنجره‌های قدیمی بر این نکته تاکید می‌کند که معماری سنتی ایرانی برگرفته شده از دانش روانشناسی می‌باشد که امروزه بسیاری از دانشمندان و روانشناسان به صحت آن‌ها مهر تایید می‌زنند. استفاده از شیشه‌های رنگی یکی از همین المان‌ها است که برای ایجاد نشاط در فضای خانه و انتشار نورهای رنگی استفاده می‌شده است.
 
اگر دقت کرده باشید از شیشه‌های رنگی در مناطق کویری که تابش نور آفتاب شدیدتر و تنوع رنگی در فضای پیرامون و در طبیعت کمتر است، بیشتر استفاده می‌شود. دلیل استفاده از شیشه‌های رنگی در معماری سنتی می‌توان اینطور نتیجه گرفت که در گذشته معماران برای کاهش شدت گرما و نور وارده به داخل خانه‌‌ها از شیشه‌های رنگی استفاده می‌کردند.
 
یکی دیگر از دلایل استفاده از شیشه‌های رنگی در معماری ایرانی دفع حشرات و خزندگان ریز از فضای خانه و ایجاد حس امنیت و آرامش برای ساکنین خانه می‌باشد. همینطور استفاده از شیشه‌های رنگی علاوه بر مزایای اشاره شده باعث می‌شود که دید افراد خارج از خانه به داخل خانه کاهش پیدا کند و علاوه بر ایجاد زیبایی نیاز به نصب پرده‌های ضخیم نمی‌باشد.
نقش حوض در حیاط خانه‌های سنتی ایرانی
آیا شنیده‌اید کسی تا به حال از حوض و تصویر و زیبایی که به حیاط خانه می‌بخشد، ناراضی و شاکی باشد؟ اغراق نیست وقتی از نشانه‌های بارز حیاط خانه‌های قدیمی صحبت می‌کنیم، تصویر حوض فیروزه‌ای پر ازگلدان‌های شمعدانی چیده‌شده بر لبه‌های آن، به ذهن همه خطور می‌کند. ولی گذشته از حس زیبایی که به خانه و حیاط خانه‌های سنتی می‌بخشد،
 
در صورت نیاز به الیاف فولادی تهران کلیک کنید.
 
فلسفه وجود حوض در خانه‌های قدیمی چیست؟
در گذشته به دلیل نبود آب لوله‌کشی و نیاز به انبار کردن آب برای مصارف روزانه همچون شستشوی ظروف و لباس، وضو، آبیاری باغچه حیاط و غیره ضروری بوده است. اما علاوه بر موارد اشاره شده و تاکید فراوان در گذشته به حفظ حریم خانه، وجود آب در حوض باعث می‌شد که بسیاری از صداها در آب حوض جذب و هضم می‌شد و مانع از انعکاس صدای داخل خانه به خارج از خانه می‌شد.
 
در تابستان نیز موجب خنک شدن فضای خانه به‌وسیله آب داخل حوض می‌شد. به همین دلیل است که در معماری سنتی بادگیرها را در مسیر حوض‌ها می‌ساختند تا به هنگام وزش باد فضای خانه را خنک‌‌‌تر کند.
 
دلیل ساخت حوض به صورت چند ضلعی
اما نکته ظریفی که در ساخت حوض‌ها وجود دارد این است که در معماری سنتی ایرانی حوض‌ها را به دلیل ممانعت از گندیده شدن آب، چند ضلعی می‌ساختند. هر چه تعداد اضلاع به کار رفته در ساخت حوض بیشتر باشد، ماندگاری آب نیز بیشتر است و آب دیرتر بدبو و بد طعم می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که باکتری‌های موجود در آب در گوشه‌های حوض، خانه کرده و از همان نقاط با مصرف اکسیژن محلول در آب باعث ایجاد فعل و انفعالات در آب می‌شوند.
 
می‌تواناینگونه نتیجه گرفت که هر چه تعداد گوشه‌های موجود در ساخت حوض، مثل حوض‌های هشت ضلعی، بیشتر باشد، فعل و انفعالات توسط باکتری‌ها دیرتر به نقاط دیگر حوض می‌رسد و آب دیرتر گندیده می‌شود. در حوض‌های دایره‌ای شکل یا بیضی به دلیل نبود گوشه، باکتری‌ها در کل فضای دیواره حوض حضور داشته و آب خیلی سریع‌تر بدبو و بدطعم می‌شود.
 
بادگیر نماد معماری ایرانی سنتی
ساخت بادگیر در خانه‌های قدیمی و سنتی در مناطق گرمسیر ایران، دقیقاً به دلیل انطباق کامل معماری در آن منطقه با معماری پایدار می‌باشد. معماران ایرانی برای خنک کردن فضای خانه و همین‌طور استفاده از سیستم تهویه هوای داخل خانه بدون استفاده از تجهیزات خاص و مکانیکی، ساخت بادگیر در خانه‌های ایرانی را ابداع کردند.
 
نقش بادگیر در خنک‌سازی هوا
سیستم تهویه هوا و خنک‌سازی فضای خانه با استفاده از بادگیر به این صورت است به دلیل طراحی خاص بادگیرها، هوای بیرون به داخل بادگیرها هدایت می‌شود و در داخل بادگیر، در مناطق گرمسیر و خشک پس از برخورد با آب داخل حوضخانه، هوا خنک شده و به داخل خانه هدایت می‌شود. تفاوت بادگیر در مناطق خشک و مناطق مرطوب در وجود یا عدم وجود حوضخانه در داخل دالان‌های بادگیر می‌باشد.
 
ایوان در معماری سنتی ایرانی
ایوان‌ها در معماری ایران همان فضاهای نیمه‌بازی هستند که از سه طرف محصور و از یک طرف بازند. ایوان‌ها معمولا به شکل مربع، مستطیل یا نیمه هشت ضلعی هستند و سقفی گهواره‌ای با نیم‌گنبد دارند. ایوان‌ها معمولا در مجاورت حیاط خانه و برروی محور اصلی آن قرار می‌گیرند و تاثیر مهمی بر ترکیب نما می‌گذارند.
 
توجه به عناصر آفتاب، باد و خاک در معماری سنتی ایرانی
در معماری ایرانی به سه عنصر آفتاب، باد وخاک توجه ویژه‌ای می‌شد، به طوری که وجود این سه عنصر را در تمامی محیط‌های داخلی وخارجی بنا می‌توان حس کرد. تمام مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، مثل پنجره‌های گنبدی با شیشه‌های رنگی، حوض‌های چند ضلعی و بادگیرها و هم‌چنین استفاده از دالان‌ها و اتاق‌های تودرتو که باعث گردش هوا در خانه می‌شدند، همگی نشانگر توجه به این عناصر در معماری ایرانی است.
 
بازگشت به معماری سنتی ایرانی
در دنیای شلوغ و پر همهمه امروزی، دنیای پر از ترافیک و دود و دم ماشین‌ها و آلودگی هوا، دنیای پر از امواج مغناطیسی و زندگی پر از کار و مشغله، وجود خانه‌ای قدیمی و باصفا، با حیاطی پر از درخت و گل و حوضی زیبا و فیروزه‌ای که ماهیان قرمز در آن شناورند، خستگی را از تن هر انسانی می‌زداید. به همین دلیل است که در طراحی کافه رستوران‌ها، کافه تریاها و باغ رستوران‌ها به معماری سنتی ایرانی توجه ویژه‌ای می‌شود و طرفداران خاص خود را دارد.

فوم بتن چیست؟ حقایقی در مورد مزایا، معایب آن

فوم بتن چیست؟ حقایقی در مورد مزایا، معایب آن

فوم بتن ملاتی است که از آب، سیمان، فوم کفزا (ماده ای شیمیایی و یا بر پایه پروتئین حیوانی از شاخ یا سم حیوانات) و ماسه بادی یا ماسه نرم تشکیل می شود. چگالی فوم بتن بسیار پایین می باشد و همچنین عایق صوتی و حرارتی مناسبی است که سریع و آسان اجرا می شود و از نظر قیمت تمام شده هم کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن با پوکه) می باشد. نام دیگر فوم بتن، بتن سبک است.


 

ادامه مطلب

میلگرد چیست؟ انواع میلگرد، مشخصات و کاربرد هر کدام

 
میلگرد چیست و چرا از آن در ساختمان سازی استفاده می شود؟انواع میلگرد را بشناسید!آشنایی با سایر میلگردها در جهانکارخانه‌ های تولید میلگرد فرق آرماتور با میلگرد چیست؟
زمان مطالعه: 9 دقیقه
میلگرد یا آرماتور (Rebar) یک مقطع فولادی طویل و توپر استوانه‌ ای شکل است، که معمولا از فولاد با کربن متوسط ساخته می‌ شود و کاربرد اصلی آن، مسلح کردن بتن در ساختمان‌ سازی است. میلگردها در انواع مختلف آجدار، ساده، آلیاژی و… تولید می‌ شوند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در این مقاله ابتدا به این سوال که میلگرد چیست پاسخ می دهیم، سپس به معرفی مشخصات و انواع آن می پردازیم.
 
 
ادامه مطلب

ساخت سقف سبک و ارزان برای خانه

 تمامی ساختمان‌ ها از بخش‌ ها و قسمت‌ های گوناگونی همچون کف، دیوار، اتاق‌ های مجزا و همچنین سقف تشکیل‌ شده ‌اند. سقف‌ ها به‌ عنوان عنصر اصلی هر ساختمان شناخته‌ شده و علاوه‌ بر ارزش‌ های زیبایی‌ شناختی، نقش مهمی را به‌ عنوان محافظت از ساختمان در برابر شرایط جوی ایفا می‌ کنند.

 
 
ادامه مطلب

عایق رطوبتی نانو و انواع آن

محتوا :
عایق رطوبتی نانو چیست؟
چرا ایزوگام و قیر و گونی حذف شدند؟
انواع عایق های رطوبتی نانو
مزایای عایق رطوبتی نانو
معایب عایق رطوبتی نانو
ویژگی های عایق نانو
عایق نانو چگونه تولید می شود؟
کاربرد عایق های رطوبتی نانو
عایق کاری استخر با عایق نانو
عایق رطوبتی نانو پلیمر
چرا عایق رطوبتی نانوپلیمر؟
 
ادامه مطلب

مجتمع تجاری تفریحی شیراز مال ستارخان

 شیراز مال مجتمعی تجاری تفریحی است که در بلوار ستارخان شیراز واقع شده است. این مجتمع شامل بخش تجاری، رستوران، فود کورت، کافه، سینما، سالن بیلیارد، پاتیناژ، شهربازی، پارکینگ و ۷۰ واحد اداری است.

مجتمع شیراز مال
مجتمع تجاری تفریحی شیراز مال در سال ۱۴۰۰ در شیراز افتتاح شد. این مجتمع حدود ۴۲ هزار متر مربع زیربنا دارد. که از این مقدار زیربنا حدود ۵۰ درصد به فضای خدماتی، فرهنگی و تفریحی اختصاص یافته و ۵۰ درصد دیگر فضای شیراز مال نیز کاربری تجاری دارد. این مجتمع با احتساب طبقه همکف و زیرزمین از ۱۱ طبقه تشکیل شده است.

مشخصات کامل برج

  • ۴۰۰۰۰ متر مربع زمین
  • ۷۶۰۰۰ متر مربع زیر بنا
  • ۲۵۰ واحد تجاری
  • ۶۰۰۰ متر مربع وسعت هایپر مارکت ( هایپر استار )
  • ۷۰۰۰ متر مربع شهر بازی سرپوشیده
  • ۲ سلن سینمایی سه بعدی پیشرفته
  • ۱۲ رستوران
  • ۲۸ فست فود
  • ۱۰۰۰ واحد پارکینگ سرپوشیده


بخش‌های مختلف شیراز مال
واحدهای تجاری
حدود ۲۵۰ واحد تجاری با متراژهای متغییر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ متر مربع، در طبقات همکف، اول و دوم این مجتمع قرار گرفته‌اند. تمام این واحدها مجهز به سیستم گرمایشی مرکزی و همچنین وید مرکزی می‌باشند. راهروهای عریض واستاندارد، محیطی دلچسب و زیبا را برای مشتریان و مراجعه کنندگان فراهم کرده است. حضور برندهای شناخته شده و بین المللی در این مجتمع مانند سایر مجمتع‌های تجاری سبب شده تا این پروژه بسیار پر رونق باشد.

پارکینگ شیراز مال
در پاسخ به این سوال که آیا شیراز مال پارکینگ اختصاصی دارد یا نه، باید گفت که نیازی به نگرانی در رابطه با این موضوع وجود ندارد. با این که مجتمع شیراز مال ستارخان در محلی بنا شده که پارک کردن در خیابان تقریبا غیرممکن است، اما برای رفاه حال مراجعه‌کنندگان، خود این مجتمع دارای سه طبقه پارکینگ اختصاصی می‌باشد.

سینما شیراز مال
سالن‌های سینما شیراز مال در طبقه دوم آن قرار دارد. شیراز مال چهار سالن سینما دارد. سالن شماره یک یا سالن آبی دارای ۹۸ صندلی، سالن شماره ۲ یا سالن سبز دارای ۵۰ صندلی، سالن شماره ۳ یا سالن زرد دارای ۷۰ صندلی می‌باشد. سالن آخر که سالن وی آی پی یا سالن قرمز است، ۱۸ صندلی بیشتر ندارد.

تمامی این سالن ها از کیفیت تصویر بالا و صدای دالبی برخوردار هستند. و همین امر باعث شده که سینما شیراز مال در همین مدت اندک به خاطر مجهز بودن و کیفیت بالا، به یکی از پردیس‌های سینمایی پرطرفدار شیراز تبدیل شود.

فروشگاه‌های شیراز مال
شیراز مال ۳۰ واحد تجاری دارد. که در میان‌ها برندهای مختلفی به چشم می‌خورند. از میان این برندها می‌توان به نایک، پوما، پاریس هیلتون، ساعت احدی، جین وست، انزا هوم، بوتیک هرمان، کوتون، بیوتی کد، سارو، کروم، پولو، چرم پاندورا، اورز و بسیاری برندهای دیگر اشاره کرد. همان طور که از برندهای نام برده می‌توان متوجه شد، فروشگاه‌های فعال در شیراز مال در زمینه‌های مختلفی از پوشاک گرفته تا کالای خواب فعالیت دارند.

هایپر مارکت شیراز مال
این واحد از شیراز مال با ۶۰۰۰ متر مربع زیر بنا، با نام تجاری هایپر مارکت تحت لیسانس هایپر مارکت شناخته می‌شود. این بخش شامل تمام نیازهای یک خانواده بوده و با توجه به تجربه‌ی موفق این برند در ایران و سراسر دنیا، حضور در این فروشگاه با وسعت بالا می‌تواند محل خوبی برای رفع مایحتاج شما باشد.

بوک لند شیراز مال
به جز برندهای نام برده شده در قسمت پیش، قسمتی از این مجتمع به بوک لند اختصاص یافته است. بوک لند از کتاب فروش‌های معتبر و مدرن کشور است که دو شعبه از آن در شیراز قرار دارد. در بوک لند می‌توانید علاوه بر خرید کتاب، لوازم‌التحریر، مجسمه و لوازم تزیینی و کادویی نیز خریداری کنید.

سوپر سروش شیراز مال
سوپر سروش شیراز که هایپر مارکتی زنجیره‌ای در شهر شیراز است، یک شعبه هم در شیراز مال ستارخان دارد. فروشگاه‌های زنجیره‌ای سوپر سروش که به مواد غذایی با کیفیت و وارداتی معروف است یک تجربه خرید خوشمزه را در شیراز مال برای شما رقم می‌زند.

رستوران‌ها و فست فود شیراز مال
۱۲ واحد رستوران مجلل و ۲۸ واحد فست فود با معتبر ترین و شناخته شده ترین برندهای ایرانی و بین المللی، محیطی شاد و سرگرم کننده و کاملا رفاهی برای تمام مراجعه کنندگان فراهم آورده است. امکانات رفاهی که در این بخش‌ها تعبیه شده است می‌تواند شما را برای گذراندن اوقات فراقت خود همزمان با خرید مایحتاج خود، جذب کند.

فود کورت‌های شیراز مال
اگر در هنگام خرید هوس یک غذای خوشمزه کردید، می‌توانید به فود کورت شیراز مال سر بزنید. فود کورت شیراز مال مجموعه‌ای از فست فودها و کافه‌هاست و می‌توانید طیف متنوعی از خوراکی‌ها را در آن پیدا کنید. از جمله فست فودهای فود کورت شیراز مال می‌توان به دیگون، که سوخاری‌های خوشمزه در آن پیدا می‌شود؛ تکسین دونر، که شاورما و دونر کباب ترکی دارد؛ پیتزا و هات داگ آمریکایی ۰۰۱، که انواع پیتزاها را سرو می‌کند؛ تک برگر، که برگرهای لذیذ و خوشمزه دارد؛ اشاره کرد.

دیگر رستوران‌ها و فست‌فودهای مستقر در این مجتمع عبارتند از: سالاد بار بنشوک، بنیز، ساندویچ سرد و گرم غازی، کومو، بیسو، نان و شیرینی مشتک، کافه بار سرد و گرم بیسو و غذای ملل. که ساعت سرویس دهی فود کورت شیراز مال از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب است.

فست فود کومو
یکی از معروف ترین فست فودهای موجود در شیراز، کومو است. در این فست فود منوی متنوعی از پیتزاهای ایتالیایی و سالاد و پیش غذا پیش روی شما است. یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین پیتزاهای کومو، پیتزا سوپر سوپریم ایتالیایی و پیتزا پپرونی ایتالیایی می‌باشد. از دیگر گزینه‌های موجود در منوی این فست فود می‌توان به پیتزا پولو پستو، پیتزا کاپری چیوسا، پیتزا آفریکانا، پیتزا مارگاریتا، انواع سالاد سزار، ترنجان، روکولا و سالاد آزمان اشاره کرد.

کافه رستوران برد گیم چارمان
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که اهل کافه گردی است و در هر سفر و تفریحی به دنبال تجربه‌ی کافه‌های جدید می‌باشد، کافه چارمان در شیراز مال ارزش سر زدن را دارد. با ورود به این کافه می‌توانید یک برد گیم رزرو کرده، پاستا و پیتزا سفارش دهید و در حین بازی از خوردن میان وعده‌ی خود لذت ببرید. در منوی این کافه رستوران گزینه‌هایی از جمله انواع فست فود، صبحانه، انواع نوشیدنی سرد، اسموتی، شیک، کیک و دسر، قهوه و چای، دمنوش ونوشیدنی گرم را می‌توانید ببینید و انتخاب کنید.

برد گیم‌های کافه چارمان شامل بازی‌های مختلفی اعم از: معمایی تا آموزشی و استراتژیک، اقتصادی، تصویر سازی، تعادلی، خانوادگی، فانتزی، فکری، مدیریت منابع، مشارکتی و هیجانی می‌باشد. معنای نام این کافه رستوران، بازی رومیزی است. یعنی بازی‌هایی که روی میز چیده می‌شوند و به صورت گروهی اجرا می‌گردند. این کافه هر روز از ساعت ۸ الی ۲۴ میزبان شما خواهد بود.

گیم نت و شهربازی شیراز مال
حدود ۲ هزار متر مربع از فضای شیراز مال به گیم نت و شهربازی سرپوشیده اختصاص دارد. گیم کلاب های این مجتمع همگی مدرن‌ترین و به‌روزترین وسایل بازی را دارند. از میان این گیم کلاب ها می‌توان به نووا کلاب،که بازی‌های واقعیت مجازی (۴ نفره)، بازی‌های شبیه‌سازی و پلی استیشن ۵ دارد؛ کافه چارمان، که در کنار سرو غذا و نوشیدنی می‌توانید با بورد گیم‌ها و بازی‌های رومیزی گروهی آن سرگرم شوید و در نهایت کیدزو پارک، که پارک تخصصی باز و سرگرمی و آموزش کودکان است، اشاره کرد.

معماری شیراز مال
معماری شیراز مال توسط مهندسین نیاز اسمعیلی و شهرام زارع صورت گرفته است. در نمای اصلی این ساختمان می‌توان دو مکعب در حال چرخش را دید که در هم ادغام شده‌اند. ایجاد چرخش در این مکعب‌ها باعث شد در کنار استفاده حداکثری از فضا که از اولویت‌ها برای طراحی این بنا بود، حجمی پویا آمیز ایجاد شود.

هر کدام از این مکعب‌ها از متریال متفاوتی ساخته شده است. یکی از مکعب‌ها از آجر که متریالی توپر و سنگین است ساخته شده و دیگری از شیشه. ایده معماران از انتخاب این دو متریال (آجر که مصالحی سنتی است، در کنار شیشه)، ایجاد فضایی بوده که به نوعی تصویری از خاطره دیروز را در آینه امروز منعکس کند.

هتل‌ها و مکان‌های گردشگری نزدیک به شیراز مال
اگر شما هم به شیراز سفر کرده‌اید و در هتل‌هایی که در ادامه نام می‌بریم اقامت دارید، بهتر است که به شیراز مال سر بزنید. زیرا این مجتمع تجاری تفریحی به این هتل‌ها نزدیک است.

  • هتل امیر کبیر
  • هتل بزرگ چمران
  • هتل ارم
  • هتل فردوسی
  • هتل زند
  • هتل پارس


همچنین شما می‌توانید پس از گشت و گذار در این مجتمع بزرگ، سری هم به جاذبه‌های گردشگری شیراز که به آن نزدیک است بزنید و کمی خستگی پیاده روی در این مجمتع را از پای خود در بیاورید. مکان‌های گردشگری نزدیک به شیراز مال عبارتند از:

 

  • باغ ارم شیراز
  • بوستان آزادی
  • مسجد وکیل
  • بازار وکیل
  • خانه تاریخی منطقی نژاد
  • مسجد نصیر الملک
  • آرامگاه حافظ
  • شاهچراغ

در صورت نیاز به الیاف فولادی تهران کلیک کنید.


جمع بندی
مجتمع تجاری تفریحی شیراز مال ستارخان، مجتمعی پنج طبقه با سه طبقه پارکینگ اختصاصی است. این مجتمع متشکل از فروشگاه‌ها، هایپر مارکت، فود کورت، کافه، گیم کلاب و سینما است. این مجتمع تجربه‌ای از خریدی خوب به همراه تفریحی جذاب برای تمام اعضای خانواده رقم می‌زند.

منبع: سیوان لند

پایه های تیر فونداسیون چیست؟

  

فونداسیون پایین ترین قسمت هر ساختمان است که تماس مستقیم با خاک داشته و وزن کل سازه را تحمل کرده و به زمین منتقل می‌کند. پایه‌های تیر فونداسیون، سازه‌های باریک و بلندی از جنس‌های مختلف هستند که به درون زمین فرو رفته و وزن ساختمان را به درون زمین منتقل می‌کنند. در واقع این سازه‌ها انواع مختلفی دارند که براساس معیارهای متفاتی طبقه بندی می‌شوند در ادامه با ما باشید تا بیشتر درمورد این سازه‌ها بدانید.

پایه های تیر فونداسیون چه کاربردی دارند؟
پایه‌های Pile زمانی بکار گرفته می‌شوند که لایه‌های خاک بلافاصله پایین‌تر از سازه قادر به حمایت از بار با حل قابل‌تحمل یا ایمنی کافی در برابر شکست برشی نیستند . پی تیر یک شکل از پی عمیق است. تیرها اعضای نسبتاً بلند و باریکی هستند که به داخل زمین یا درجا ریخته می شوند. ستون ها از دوران ماقبل تاریخ استفاده می شده است.

امروزه ستون بیشتر از هر نوع پی عمیق دیگری متداول است، به خصوص در جایی که شرایط خاک برای استفاده از پی های کم عمق نامساعد باشد. تیر ها را می توان بر اساس معیارهای مختلف به روش های مختلفی طبقه بندی کرد:

کنش یا عمل
ترکیب و مواد
نصب خودکار
طبقه بندی پایه های تیر فونداسیون بر اساس عملکرد یا کنش
طبقه بندی زیر بر اساس عملکرد یا عمل است.

ستون بلبرینگ انتهایی
در تیرها بلبرینگ انتهایی، بار از طریق سر ستون به یک لایه باربر مناسب منتقل می شود.

پایه اصطکاک
در پایه های تیر فونداسیون اصطکاکی، بار توسط اصطکاک پوستی در امتداد سطح ستون از طریق عمق منتقل می شود.

پایه تنش یا افزایش
این نوع پایه های تیر فونداسیون برای لنگر انداختن سازه هایی که در اثر فشار هیدرواستاتیکی یا گشتاور واژگونی در اثر نیروهای افقی در معرض بالا آمدن قرار می گیرند استفاده می شود.

پایه تراکم
پایه تراکمی برای فشرده سازی خاک های دانه ای سست به منظور افزایش ظرفیت باربری خاک استفاده می شود. برای تشکیل این نوع پایه ازستون ماسه استفاده می شود زیرا نیازی به حمل بار ندارد.

پایه (ستون)انکر
از این پایه ها برای ایجاد لنگر در برابر کشش افقی استفاده می شود.

گلگیر پایه های تیر فونداسیون
این نوع پایه ها برای محافظت از سازه های اسکله در برابر ضربه کشتی ها یا سایر اشیاء شناور استفاده می شود.

ستون ورق
پایه های تیر فونداسیون ورق معمولاً به‌عنوان سرپوش یا برش برای کاهش نشت و بالا آمدن در سازه‌های هیدرولیک استفاده می‌شوند.

انبوه خمیر
Batter Pile برای مقاومت در برابر نیروهای افقی و شیب دار، به ویژه در سازه های اسکله استفاده می شود.
تیر های بارگذاری شده جانبی
از این نوع شمع ها برای حمایت از دیوارهای حائل، پل ها و سدها و به عنوان گلگیر در اسکله ها و بندرها استفاده می شود.

انواع پایه های تیر فونداسیون بر اساس ترکیب و مواد
پایه های تیر فونداسیون را نیز می توان بر اساس مواد و ترکیب به صورت زیر طبقه بندی کرد:

پایه های تیر فونداسیون الوار
از چوب با کیفیت صدا استفاده شده است. پایه پی الواری در شرایط کاملاً خشک یا غوطه ور عملکرد خوبی دارند.

پایه های تیر فونداسیون فولادی
اینها معمولاً پایه های تیر فونداسیون H، پایه لوله یا پایه پی ورق (بخش‌های نورد شده با اشکال منظم) هستند.

پایه های تیر فونداسیون بتنی
اینها ممکن است پیش ساخته یا ریخته گری درجا باشند. پایه های پیش ساخته همیشه تقویت می شوند. پایه پی ریخته گری در محل توسط پیش حفاری نصب می شوند. انواع متداول عبارتند از: پایه ریموند، پایه مک آرتور و پایه فرانکی.

پایه های تیر فونداسیون کامپوزیت
اینها یا از بتن و چوب یا بتن و فولاد ساخته می شوند. آنها زمانی استفاده می شوند که بخشی از شمع زیر آب غوطه ور شود.

انواع پایه های تیر فونداسیون بر اساس نصب

پای پی را نیز می توان بر اساس روش نصب آنها طبقه بندی کرد:

پایه های تیر فونداسیون رانده شده
پایه پی الوار، فولاد یا بتنی پیش ساخته با استفاده از تجهیزات شمع رانده در موقعیت خود رانده می شوند.

پایه های تیر فونداسیون ریخته گری درجا
فقط پایه بتنی می توانند در محل ریخته شوند. پایه پی سوراخ شده و با بتن پر می شوند. بر اساس نیاز می توان تقویت کننده ها را اضافه کرد.

پایه های تیر فونداسیون رانده و ریخته شده در محل
اینها ترکیبی از پایه پی رانده و ریخته شده در محل هستند. ممکن است از پوشش یا پوسته استفاده شود. پایه پی فرانکی در این دسته قرار می گیرد. از Piles استفاده می‌کند.

Piles به این کارها عادت دارند :

حمل باره‌ای فشاری عمودی
حمل نیروهای بالابرنده و یا کششی
در برابر باره‌ای افقی یا شیب‌دار مقاومت می‌کنند
ستون‌های Bearing برای پشتیبانی از باره‌ای عمودی از پایه‌های ساختمان‌ها و پل‌ها استفاده می‌شود
دسته‌های نقطه – یاتاقان و اصطکاک در این دسته قرار می‌گیرند.
برای مقاومت در برابر نیروهای رو به بالا مانند بربلندی در ساختمان‌ها با زیرزمین ، سطح آب زیرزمینی ، پیش بنده‌ای سد ، و غیره استفاده می‌شود .
ستون‌های پر بار پشتیبان نیروهای افقی و یا مایل مانند پایه‌های نگهدارنده دیوارها ، پل‌ها ، و سدها هستند .
باره‌ای جانبی بزرگ با ضربات چوب بهتر مقاومت می‌کنند .
ظرفیت تحمل برای پایه های تیر فونداسیون
ظرفیت باربری نهایی پایه های تیر فونداسیون حداکثر بار است که می‌تواند بدون شکست برشی و یا حل بیش از حد تحمل کند . بار مجاز روی یک توده ، باری است که می‌تواند بر روی آن با حاشیه مناسب از ایمنی تحمیل شود ؛ این بار می‌تواند بار نهایی تقسیم‌بر ضریب مناسب ایمنی باشد. یا بار که محل سکونت به مقدار مجاز برسد , هر کدام کوچک‌تر است. ظرفیت باربری توده توده به نوع خاکی که از آن عبور می‌کند و یا بر روی آن بر روی روش نصب بستگی دارد . هم چنین به سطح مقطع و طول توده بستگی دارد. دسته یک ستون ساختاری است که در نقطه ( پایین ) ثابت نگه‌داشته می‌شود و معمولا ً در بالا مهار می‌شود .

پایداری الاستیک پشته‌ها ، یا مقاومت آن‌ها در برابر کمانش ، هم از لحاظ نظری و هم از طریق آزمون‌های بار مورد بررسی قرار گرفته‌است. هر دو نظریه و تجربه نشان می‌دهند که کمانش به دلیل حمایت جانبی خاک به ندرت اتفاق می‌افتد . آن ممکن است فقط در ستون‌های باریک در خاک رس نرم و یا در piles که از طریق هوای آزاد و یا آب گسترش می‌یابند ، رخ دهد . از این رو ، یک توده معمولی در ماسه یا خاک رس می‌تواند طوری طراحی شود که ستون کوتاه باشد . یک توده بار، بار را به دو روش وارد خاک می‌کند .

ابتدا از طریق نوک در فشردگی ، به نام یاتاقان و یا حامل بار و ثانیا ً، با مقاومت برشی در امتداد سطح به نام اصطکاک پوست نامیده می‌شود. اگر لایه‌های از میان آن‌ها رانده‌شده باشند ، نوک ، روی یک لایه سخت استراحت می‌کند ، قسمت بزرگی از بار را انتقال می‌دهد ؛ سپس گفته می‌شود که دسته ” دسته انتها ” هستند . Piles در خاک‌های همگن قسمت اعظم بار را با اصطکاک پوست انتقال می‌دهند و ” piles اصطکاک ” نامیده می‌شوند . با این حال تقریبا ً همه ستون‌ها مقاومت اصطکاک و مقاومت در برابر سایش را ایجاد می‌کنند .

روش‌های موجود برای تعیین ظرفیت باربری توده
آنالیز استاتیک
آنالیز دینامیکی
تست‌های بار روی توده
آزمون‌های نفوذ
دو تست اول تحلیلی هستند و دو تست دیگر روش‌های عملی یا عملی هستند .

جنبه‌های طراحی بنیاد Pile
طراحی یک پایه توده شامل فرض ابعاد کپه ، عمق رانندگی ، و سایر جزییات مربوطه است . سپس طرح پیشنهادی برای ایمنی را چک کنید و در صورت لزوم ، آن را بازبینی کنید تا زمانی که مشخص شود که رضایت‌بخش است . اقتصاد و سرعت ساخت معیارهای انتخاب هر کدام از گزینه‌های موجود هستند . موارد زیر از نظر طراحی مهم هستند.

طول سرپوش
انتخاب طول توده از مطالعه پروفیل خاک و استحکام و تراکم لایه‌های خاک حاصل می‌شود . پایه های تیر فونداسیون حامل باید به یک لایه دسترسی داشته باشند که قادر به حمایت از کل بار پایه بدون شکست یا حل بیش از حد است . piles اصطکاک باید به اندازه کافی طولانی باشند تا تنش‌های درون خاک را به گونه‌ای توزیع کنند که سازش را به حداقل رسانده و امنیت کافی را به دست آورند .

نوع و مواد
نکات زیر باید قبل از انتخاب نوع و جنس piles در نظر گرفته شود :

بارها
زمان در دسترس برای تکمیل کار
خصوصیات لایه‌های خاک درگیر
شرایط آب سطحی
عدم دسترسی به تجهیزات
الزامات قانونی کده‌ای ساختمانی
اگر سازه یک پل و یا یک ساختار بار باشد ، ویژگی‌های جریان آب و scour باید در نظر گرفته شود .
ظرفیت تحمل
این جنبه طراحی باید برای یک دسته مجزا و برای گروهی که بعنوان یک واحد عمل می‌کنند ، تعیین شود . یک عامل مناسب برای ایمنی باید برای تعیین بار مجاز اعمال شود .

فاصله‌گذاری داخلی
این ستون‌ها طوری قرار گرفته‌اند که ظرفیت of که به عنوان یک واحد عمل می‌کنند برابر با مجموع ظرفیت ستون‌های منفرد است . تحمل تغییر در بالای ۵ cm تا ۱۵ سانتی متر  الیاف فلزی  و خارج از plumb از ۱ تا ۲ % طول ممکن است در موقعیت برنامه‌ریزی‌شده of مجاز باشد .

بازرسی و بایگانی
ظارت دقیق مهندسی و نگهداری سوابق کامل رانندگی هر دسته ، بخش مهمی از هر کار مهم است . همه جزییات مربوط به چکش ، کپه ، تعداد ضربات ، نفوذ ، طول رانده ، بالا رانده شدن و انقباض زمین مجاور و جزئیات آن باید ثبت شوند .

سخن پایانی
در این مقاله به برسی پایه های تیر فونداسیون پرداختیم و سعی کردیم تا تمام نکات مربوط به این موضوع را برای شما آماده کنیم.

منبع: سیوان لند

قطعات بتنی | بررسی انواع قطعات بتنی

 قطعات بتنی، محصولاتی از بتن هستند که به صورت قطعات پیش ساخته بتنی تولید و به فروش می‌رسند. به طور کلی، انواع قطعات بتنی را می‌توان در دو دسته تقسیم بندی کرد. قطعات بتنی کوچک پرسی و قطعات بتنی پیش ساخته. قطعات پیش ساخته بتنی، روز به روز در حال متنوع‌تر و پیشرفته‌تر شدن هستند. موارد استفاده انواع قطعات بتنی بسیار گسترده است، به طوری که از اسکلت سازه‌ها گرفته تا زیبا و نمای آن‌ها، حوضه استفاده از قطعات بتنی است.

قطعات بتنی چیست و انواع آن کدام است ؟
انواع قطعات بتنی از جمله مخصولات ساختمانی هستند که با ریختن بتن درقالب‌های فلزی و یا قالب‌‌های پلاستیکی بتن تولید می‌شوند. این قطعات پس از مرحله قالب ریزی، آماده استفاده در پروژه‌های مختلف می‌باشند.مزیت استفاده از محصولات بتنی پیش ساخته، علاوه بر سرعت بخشیدن به ساخت پروژه، مقرون به صرفه بودن آن و کاهش قابل توجه ضایعات ساختمانی است، بدون اینکه استحکام سازه دچار کمبود شود.

در پروژه‌‌هایی که بتن ریزی در محل ممکن نیست، نیروی مجرب برای بتن ریزی وجود ندارد و یا هوا از شراط جوی مناسبی برای عملیات بتن ریزی برخوردار نیست، استفاده از قطعات بتنی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. 
انواع قطعات بتنی
از جمله قطعات پیش ساخته بتنی می‌توان به موارد پرکاربرد و محبوب زیر اشاره نمود.

دال بتنی پیش ساخته
دال یا اسلب قطعه بتنی است که برای تراز کردن طبقات استفاده می‌شود. این المان‌های افقی در ساخت کف، سقف و بام سازه کاربرد دار

د، و انواع مختلف بار کف را به تیر‌ها منتقل می‌کنند.

دو نوع دال مهم عبارتند از:

 

دال دو طرفه که بار خود ( به عوان سقف ) را به تیر‌های اطراف منتقل می‌کند. استفاده از این قطعه در پارکینگ‌های طبقاتی، ساختمان‌های تجاری و پاساژها بسیار رایج است.
دال پیش‌تنیده که به دلیل ظرفیت بیشتر برای باربری و مقاومت بالا‌تر نسبت به بتن در برابر کشش، در مواردی کاربرد دارد که نیاز به مقاومت کششی بشتری نسبت به بتن نیاز است.
االبته این قطعه بتنی با توجه به کاربرد، عملکرد و میزان مقاومت‌شان انواع دیگری نیز دارند، از جمله:

  • دال آویخته
  • دال بتنی وافل
  • دال یک طرفه
  • دال بتن مسلح
  • دال بتنی حبابی
  • دال بتنی کامپوزیت


سقف دال بتنی
سقف دال بتنی، سقفی است که معمولا دارای ضخامت ۱۰ تا ۵۰ سانتی متری است. سقف دال بتنی به صورت یکپارچه از فولاد و بتن ( میلگر و دال بتن ) تشکیل شده است. دال بتنی امروزه یکی از مهم‌ترین عناصر صنعت عمرانی به شمار می‌رود که در حوزه‌های مختلف از آن استفاده می‌شود.
تیر بتنی پیش ساخته
در انواع قطعات بتنی پیش ساخته، تیرها مهم‌ترین عضو افقی سازه‎‌ها هستند. کاری که تیرها انجام می‌دهند، تحمل نیروهای عمودی بر محور خود و انتقال آن به تکیه‌گاه‌ها است. تیر بتنی معمولا در دو نوع خرپایی ( پرکاربرد‌ترین ) و پیش‌تنیده، و به سه شکل مستطیلی، T برعکس و یا L شکل ساخته می‌شوند. این مجصولات کیفیت و ایمنی بالایی دارند و همچنین قابلیت منتاژ با سرعت بالا دارند.

باکس و کالورت بتنی
باکس‌ها یا کالورت‌های بتنی که با آن‌ها کانل‌های آب‌رو هم گفته می‌شود، از قطعاتی هستند که برای انتقال آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفاوت عمده‌ی باکس و کالورت در این است که کالورت‌ها در زیر زمین و برای انتقال فاضلاب و باکس‌ها روی زمین و برای انتقال آب استفاده می‌شوند. البته استفاده از باکس‌‌های بتنی محدود به انتقال آب نبوده و از آن برای مصارف مختلف استفاده می‌شود که عباتند از:

  • استفاده از باکس های بتونی در دهانه ی پل ها
  • استفاده برای ساخت تونل ها
  • استفاده در ساخت زیرگذر و رو گذر ها
  • استفاده برای مخازن آب باران
  • استفاده برای انتقال مواد متفاوت
  • استفاده به عنوان راه ارتباطی و غیره


ستون های بتنی پیش ساخته ( قطعات بتنی سنگین )
کار اصلی ستون‌ها، پشتیبانی از تیر‌ها و شاخه‌ها در سازه‌هاست. مانند سایر قطعات بتنی، متریال، ابعاد، و ظاهر ستون‌ها با توجه به کاربردشان در پروژ‌ها متفاوت خواهد بود. ستون‌ها هم مانند بقیه قطعات بتنی، برای افزایش استحکام و افزایش زیبایی بنا‌های مختلف کاربرد دارند. برای استعلام قیمت بتن به فروشگاه اینترنتی سیوان لند مراجعه فرمایید.

بلوک های بتنی پیش ساخت ( قطعات بتنی سبک )
بلوک‌هایی سبک بتنی، معمولا از ترکیب پوکه‌های خرد و درجه بندی آتش‌فشانی مانند پرلیت(یا مواد دیگر با چگالی کم) با بتن تولید می‌شود. البته میزان این مواد اولیه در قطعات بتنی سبک، و همچنین شکل و وزن نهایی محصول در هر پروژه متفاوت خوهد بود. معروف ترین قطعات بتنی سبک عباتند از:

معرفی بلوک CLCو کاربرد آن
بلوک CLC ( بلوک سبک سلولی )، از جدیدترین قطعات بتنی سبک است که با استفاده از سیمان پرتلند، شن و ماسه، خاکستر بادی، آب و افزودنی‌هایی مانند فوم تولید می‌شود. این محصول بیشتر به عنوان جداکننده بخش داخلی ساختمان، کف‌سازی غیر باربر و ایجاد اختلاف سطح کاربرد دارد. البته این قطعات بتنی سبک، در ساخت عایق صوتی، دیوارهای خارجی پیش‌ساخته، عایق کردن سقف، ساخت پارتیشن و … هم کاربرد دارد.

معرفی بلوک AAC و کاربرد آن
بلوک AAC، که با نام‌های دیگری مانند بلوک کیبکس، بتن سبک اتوکلاو، بتن متخلخل و … شناخته می‌شود، یک بتن سبک، متخلخل و عایق با مقاومت و قابلیت باربری بسیار بالاست. این قطعه بتنی از سیلیس، سیمان، آهک، پودر آلومینیوم و افزودنی‌های دیگر تشکیل شده؛ اما 60 تا 80 درصد آن‌ها از هواست. بلوک AAC بیشترین استفاده را در مکان‌هایی دارد که به عایق صوتی نیاز دارند، و یا زلزله‌خیز هستند.
نیوجرسی بتنی
بتن نیوجرسی، که به نام‌های بلوک، حافظ، جدول و جداکننده نیز شناخته می‌شود، در واقع نوعی مانعی بتنی با کاربرد بسیار گسترده است. بتن نیوجرسی بیشتر برای تامیین امنیت جاده‌ها و معابر استفاده می‌شود. دلیل استفاده از نیوجرسی بتن برای گاردریل، امنیت بالاتر آن نسبت به گاردریل‌ها است.البته بنا به قالب بتنی، انواع قطعات می‌توانند در اندازه‌های مختلف تولید شوند.از دیگر کاربردهای بتن نیوجرسی می‌توان به استفاده برای جداسازی خطوط ترافک، جلوگیری از انتشار آتش در باغ‌ها، هدایت آب و سیل و به طور کلی تفکیک محوطه اشاره نمود. در ساخت دیوارهای نیوجرسی، از قالب نیوجرسی استفاده می‌شود. شما می‌توانید برا اطلاع کامل از نحوه ساخت بتن نیوجرسی به مقاله بتن نیوجرسی چیست مراجعه فرمایید

خانه پیش ساخته بتنی
کانکس یا خانه پیش ساخته بتنی، در واقع مجموعه‌ای از قطعات بتنی است که پس از اجرا، تفاوت چندانی با یک خانه معمولی ندارد. این خانه‌ها یا به صورت مستقل به کار می‌روند، یا در پروژه‌هایی که ساخت ‌و سازشان به شکل سنتی است، سازه اصلی را تکمیل می‌کنند. نکته فوق‌العاده درباره این محصولات امکان شخصی‌سازی قابل توجه آنهاست. این خانه‌ها امکانات پایه مانند درب و پنجره، برق کشی و انشعابات را دارند. اما بسته به کاربردشان، می‌توان انواع کفپوش، نما، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، نورپردازی و … را نیز برای آن‌ها اجرا کرد.

آب‌رو بتنی
آبرو بتنی پیش ساخته، یکی از قطعات پیش تولید در کارخانه های ساخت قطعات بتنی است که به منظور هدایت و کنترل آب های سطحی (آب جاری شده ناشی از باران) در معابر شهری و انتقال آن‌ها به کانال‌های دفع آب های سطحی و کانال‌های فاضلابی می‌باشد. از آنجایی که این قطعات با ارتفاع کم تولید شده و در مقیاس‌های کوچک شهری استفاده می‌شوند، بدون آرماتور می‌باشند.
قطعات بتنی | بررسی انواع قطعات بتنی
قطعات بتنی، محصولاتی از بتن هستند که به صورت قطعات پیش ساخته بتنی تولید و به فروش می‌رسند. به طور کلی، انواع قطعات بتنی را می‌توان در دو دسته تقسیم بندی کرد. قطعات بتنی کوچک پرسی و قطعات بتنی پیش ساخته. قطعات پیش ساخته بتنی، روز به روز در حال متنوع‌تر و پیشرفته‌تر شدن هستند. موارد استفاده انواع قطعات بتنی بسیار گسترده است، به طوری که از اسکلت سازه‌ها گرفته تا زیبا و نمای آن‌ها، حوضه استفاده از قطعات بتنی است.
قطعات بتنی چیست و انواع آن کدام است ؟
انواع قطعات بتنی از جمله مخصولات ساختمانی هستند که با ریختن بتن درقالب‌های فلزی و یا قالب‌‌های پلاستیکی بتن تولید می‌شوند. این قطعات پس از مرحله قالب ریزی، آماده استفاده در پروژه‌های مختلف می‌باشند.مزیت استفاده از محصولات بتنی پیش ساخته، علاوه بر سرعت بخشیدن به ساخت پروژه، مقرون به صرفه بودن آن و کاهش قابل توجه ضایعات ساختمانی است، بدون اینکه استحکام سازه دچار کمبود شود.

در پروژه‌‌هایی که بتن ریزی در محل ممکن نیست، نیروی مجرب برای بتن ریزی وجود ندارد و یا هوا از شراط جوی مناسبی برای عملیات بتن ریزی برخوردار نیست، استفاده از قطعات بتنی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. سیوان لند، ارائه دهنده برترین برندهای ساختمانی، مرجعی معتبر برای استعلام قیمت بتن و خرید از برترین تولید کنندگان بتن است. شما می‌توانید با مراجعه به فرشگاه اینترنتی سیوان لند با مقایسه قیمت از تولید کنندگان برتر کشور خرید فرمایید.

انواع قطعات بتنی
از جمله قطعات پیش ساخته بتنی می‌توان به موارد پرکاربرد و محبوب زیر اشاره نمود.

دال بتنی پیش ساخته
دال یا اسلب قطعه بتنی است که برای تراز کردن طبقات استفاده می‌شود. این المان‌های افقی در ساخت کف، سقف و بام سازه کاربرد دارد، و انواع مختلف بار کف را به تیر‌ها منتقل می‌کنند. دو نوع دال مهم عبارتند از:

دال دو طرفه که بار خود ( به عوان سقف ) را به تیر‌های اطراف منتقل می‌کند. استفاده از این قطعه در پارکینگ‌های طبقاتی، ساختمان‌های تجاری و پاساژها بسیار رایج است.
دال پیش‌تنیده که به دلیل ظرفیت بیشتر برای باربری و مقاومت بالا‌تر نسبت به بتن در برابر کشش، در مواردی کاربرد دارد که نیاز به مقاومت کششی بشتری نسبت به بتن نیاز است.
االبته این قطعه بتنی با توجه به کاربرد، عملکرد و میزان مقاومت‌شان انواع دیگری نیز دارند، از جمله:

  • دال آویخته
  • دال بتنی وافل
  • دال یک طرفه
  • دال بتن مسلح
  • دال بتنی حبابی
  • دال بتنی کامپوزیت


سقف دال بتنی
سقف دال بتنی، سقفی است که معمولا دارای ضخامت ۱۰ تا ۵۰ سانتی متری است. سقف دال بتنی به صورت یکپارچه از فولاد و بتن ( میلگر و دال بتن ) تشکیل شده است. دال بتنی امروزه یکی از مهم‌ترین عناصر صنعت عمرانی به شمار می‌رود که در حوزه‌های مختلف از آن استفاده می‌شود.

قطعی پیش ساخته
در انواع قطعات بتنی پیش ساخته، تیرها مهم‌ترین عضو افقی سازه‎‌ها هستند. کاری که تیرها انجام می‌دهند، تحمل نیروهای عمودی بر محور خود و انتقال آن به تکیه‌گاه‌ها است. تیر بتنی معمولا در دو نوع خرپایی ( پرکاربرد‌ترین ) و پیش‌تنیده، و به سه شکل مستطیلی، T برعکس و یا L شکل ساخته می‌شوند. این مجصولات کیفیت و ایمنی بالایی دارند و همچنین قابلیت منتاژ با سرعت بالا دارند.

آب‌رو بتنی
باکس و کالورت بتنی
باکس‌ها یا کالورت‌های بتنی که با آن‌ها کانل‌های آب‌رو هم گفته می‌شود، از قطعاتی هستند که برای انتقال آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفاوت عمده‌ی باکس و کالورت در این است که کالورت‌ها در زیر زمین و برای انتقال فاضلاب و باکس‌ها روی زمین و برای انتقال آب استفاده می‌شوند. البته استفاده از باکس‌‌های بتنی محدود به انتقال آب نبوده و از آن برای مصارف مختلف استفاده می‌شود که عباتند از:

  • استفاده از باکس های بتونی در دهانه ی پل ها
  • استفاده برای ساخت تونل ها
  • استفاده در ساخت زیرگذر و رو گذر ها
  • استفاده برای مخازن آب باران
  • استفاده برای انتقال مواد متفاوت
  • استفاده به عنوان راه ارتباطی و غیره
  • ستون های بتنی پیش ساخته ( قطعات بتنی سنگین )

کار اصلی ستون‌ها، پشتیبانی از تیر‌ها و شاخه‌ها در سازه‌هاست. مانند سایر قطعات بتنی، متریال، ابعاد، و ظاهر ستون‌ها با توجه به کاربردشان در پروژ‌ها متفاوت خواهد بود. ستون‌ها هم مانند بقیه قطعات بتنی، برای افزایش استحکام و افزایش زیبایی بنا‌های مختلف کاربرد دارند. برای استعلام قیمت بتن به فروشگاه اینترنتی سیوان لند مراجعه فرمایید.

در صورت نیاز به الیاف سینوسی کلیک کنید.

بلوک های بتنی پیش ساخت ( قطعات بتنی سبک )
بلوک‌هایی سبک بتنی، معمولا از ترکیب پوکه‌های خرد و درجه بندی آتش‌فشانی مانند پرلیت(یا مواد دیگر با چگالی کم) با بتن تولید می‌شود. البته میزان این مواد اولیه در قطعات بتنی سبک، و همچنین شکل و وزن نهایی محصول در هر پروژه متفاوت خوهد بود. معروف ترین قطعات بتنی سبک عباتند از:

معرفی بلوک CLCو کاربرد آن
بلوک CLC ( بلوک سبک سلولی )، از جدیدترین قطعات بتنی سبک است که با استفاده از سیمان پرتلند، شن و ماسه، خاکستر بادی، آب و افزودنی‌هایی مانند فوم تولید می‌شود. این محصول بیشتر به عنوان جداکننده بخش داخلی ساختمان، کف‌سازی غیر باربر و ایجاد اختلاف سطح کاربرد دارد. البته این قطعات بتنی سبک، در ساخت عایق صوتی، دیوارهای خارجی پیش‌ساخته، عایق کردن سقف، ساخت پارتیشن و … هم کاربرد دارد.

معرفی بلوک AAC و کاربرد آن
بلوک AAC، که با نام‌های دیگری مانند بلوک کیبکس، بتن سبک اتوکلاو، بتن متخلخل و … شناخته می‌شود، یک بتن سبک، متخلخل و عایق با مقاومت و قابلیت باربری بسیار بالاست. این قطعه بتنی از سیلیس، سیمان، آهک، پودر آلومینیوم و افزودنی‌های دیگر تشکیل شده؛ اما 60 تا 80 درصد آن‌ها از هواست. بلوک AAC بیشترین استفاده را در مکان‌هایی دارد که به عایق صوتی نیاز دارند، و یا زلزله‌خیز هستند.
نیوجرسی بتنی
بتن نیوجرسی، که به نام‌های بلوک، حافظ، جدول و جداکننده نیز شناخته می‌شود، در واقع نوعی مانعی بتنی با کاربرد بسیار گسترده است. بتن نیوجرسی بیشتر برای تامیین امنیت جاده‌ها و معابر استفاده می‌شود. دلیل استفاده از نیوجرسی بتن برای گاردریل، امنیت بالاتر آن نسبت به گاردریل‌ها است.البته بنا به قالب بتنی، انواع قطعات می‌توانند در اندازه‌های مختلف تولید شوند.از دیگر کاربردهای بتن نیوجرسی می‌توان به استفاده برای جداسازی خطوط ترافک، جلوگیری از انتشار آتش در باغ‌ها، هدایت آب و سیل و به طور کلی تفکیک محوطه اشاره نمود. در ساخت دیوارهای نیوجرسی، از قالب نیوجرسی استفاده می‌شود. شما می‌توانید برا اطلاع کامل از نحوه ساخت بتن نیوجرسی به مقاله بتن نیوجرسی چیست مراجعه فرمایید

خانه پیش ساخته بتنی
کانکس یا خانه پیش ساخته بتنی، در واقع مجموعه‌ای از قطعات بتنی است که پس از اجرا، تفاوت چندانی با یک خانه معمولی ندارد. این خانه‌ها یا به صورت مستقل به کار می‌روند، یا در پروژه‌هایی که ساخت ‌و سازشان به شکل سنتی است، سازه اصلی را تکمیل می‌کنند. نکته فوق‌العاده درباره این محصولات امکان شخصی‌سازی قابل توجه آنهاست. این خانه‌ها امکانات پایه مانند درب و پنجره، برق کشی و انشعابات را دارند. اما بسته به کاربردشان، می‌توان انواع کفپوش، نما، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، نورپردازی و … را نیز برای آن‌ها اجرا کرد.

آب‌رو بتنی
آبرو بتنی پیش ساخته، یکی از قطعات پیش تولید در کارخانه های ساخت قطعات بتنی است که به منظور هدایت و کنترل آب های سطحی (آب جاری شده ناشی از باران) در معابر شهری و انتقال آن‌ها به کانال‌های دفع آب های سطحی و کانال‌های فاضلابی می‌باشد. از آنجایی که این قطعات با ارتفاع کم تولید شده و در مقیاس‌های کوچک شهری استفاده می‌شوند، بدون آرماتور می‌باشند.


بلوک لیکا
بلوک لیکا، قطعه بتنی سبکی است که در ساخت آن از سنگدانه لیکا در ترکیب با سیمان و آب استفاده می‌شود. البته گاهی برای کاهش تخلخل و صاف شدن سطح بلوک لیکا، از ماسه و از شن برای کاهش حجم هوا و کاهش نسبت سیمان و آب برای افزایش مقاومت بتن در ساختار آن استفاده می‌شود. بلوک‌های لیکا هیچ تاثیر پذیری در برابر انجماد ندارند، از این جهت برای استفاده در شرایط نامناسب جوی و همچنین برای استففاده در دیوارهای بیرونی ساختمان‌ها مناسب می‌باشند.

دیوار پیش ساخته بتنی
دیوارهای پیش ساخته، یکی از پرکاربرد‌ترین قطعات بتنی ساختمانی هستند. از این دیوار‌ها می‌توان در کلیه پروژه‌ها صرف نظر از منطقه و شرایط جوی آن استفاده کرد؛ زیرا هم انتقال آن ساده است، و هم می‌توان آن‌ها را سریع نصب کرد. در تولید این قطعات از سیمان، سنگدانه، آب،میلگرد و مواد افزودنی بتن استفاده می‌شود.
سایر قطعات بتنی
علاوه بر قطعات معرفی شده، قطعات دیگری در این زمینه تولید می‌شود که شاید به اندازه قطعات قبلی رایج نباشند، اما در دسته بندی قطعات بتنی پیش ساخته قرار می‌گیرند. از جمله این قطعات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

کفپوش بتنی
کفپوش‌های بتنی یکی دیگر از انواع قطعات بتنی پیش ساخته هستند. این قطعات در برابر سایش و نیروهای شدید مقاومت باورنکردنی‌ای را از خود به نمایش می‌گذارند، تا حدی که برخی کارخانه‌ها آن را با ضمانت مادام‌العمر می‌فروشند. این قطعات بتنی کاربرد گسترده‌ای دارند، حوزه استفاده کفپوش‌های بتنی می‌تواند از دکراسیون داخلی تا فضا‌های عمومی باشد. کفپوش‌های بتنی را با اضافه کردن مواد افزودنی به بتن، می‌توان شخصی سازی ظاهری نمود.

نیمکت‌ها، میز‌ها‌، حوض‌ها و المان های شهری
بتن پرکاربردترین ماده برای ساخت و ساز در دنیاست. از جمله محصولاتی که یک کارگاه تولید قطعات بتنی می‌تواند تولید کند شامل: نیمکت‌ها، میز‌ها، حوض‌ها، مخازن زباله‌، انواع المان های شهری و…. می‌باشد.

بتن کاربردهای بسیار زیادی و اشکال زیادی مانند فوم بتن، واش بتن، بتن تنیده و… دارد. شما می‌توانید برای اطلاع از انواع بتن به مقاله بتن چیست مراجعه فرمایید.

جدول کاربردهای قطعات بتنی

دال بتنی از این قطعه بتنی برای تراز کردن طبقات استفاده می‌شود
کالورت‌های بتنی از این قطعه بتنی به عنوان هدایت کننده استفاده می‌شود
تیر بتنی پیش ساخته تحمل نیروی عمودی وارده و انتقال آن به تکیه گاه‌ها
نیوجرسی بتنی از این قطعه بتنی برای ایجاد مانع برای بزرگراه‌ها و جدا کننده استفاده می‌شود
بلوک لیکا از بلوک لیکا به دلیل مقاوم بودن در برابر انجماد رد دیوار خارجی استفاده می‌شود
دیوار پیش ساخته بتنی از این دیوارها در کلیه پروژه‌های عمرانی می‌توان برای افزایش سذعت ساخت استفاده کرد
بلوک بتنی این نوعقطعات بتنی به دلیل وزن سبک، در پروژه‌ها که نیاز به وزن پایین است استفاده می‌شود

در پایان

استفاده از این قطعات علاوه بر اینکه سرعت جلوروی پروژه را بهبود می‌بخشد، بلکه در استحکام بخشیدن و زیبا کردن انواع پروژه‌های شهری و ساختمانی می‌تواند نقش به سازایی داشته باشد، علاوه بر آن باعث کاهش هزینه های تولید می‌شوند.

منبع: سیوان لند

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد